جمعه ۰۲ آذر ۰۳

مقایسه چیلر و VRF

تهویه سپیدار، نماینده فروش و خدمات محصولات میدیا (مدیا) و تک الکتریک در سطح ایران است و کلیه محصولات تهویه مطبوع از قبیل چیلر، داکت اسپلیت، فن کویل و .. را ارائه می نماید.

مقایسه چیلر و VRF



مقایسه سیستم VRF با چیلر یکی از چالش های کارفرمایان در زمان انتخاب یک سیستم سرمایشی مناسب برای پروژه مورد نظر است. سؤال هایی از قبیل اینکه چیلر بهتر است یا VRF؟ برای پروژه ما کدام یک را پیشنهاد می کنید؟ مصرف برق چیلر کمتر است یا VRF؟
در این مقاله، چیلر یا مینی چیلر با سیستم VRF که از جمله تجهیزات رایج و امروزی در صنعت تهویه مطبوع بشمار می روند مورد مقایسه قرار داده ایم که می تواند راهنمای خوبی جهت شناخت فاکتورهای لازم برای انتخاب هریک از آن ها باشد . فاکتورهایی که سعی شده به تمامی آن ها پرداخته شود.

VRF چیست ؟

این سیستم از یک یونیت خارجی با ظرفیت بالا و چندین یونیت داخلی که مجموع ظرفیت‌هایشان مساوی یا متناسب با یونیت خارجی است، تشکیل می‌شود. یونیت‌های داخلی دارای انواع مختلفی همچون یونیت دیواری، سقفی توکار، کاستی و کانالی هستند. ارتباط بین یونیت های داخلی و یونیت خارجی همچون کولر گازی و داکت اسپلیت ها از طریق لوله های رفت و برگشت مسی است.

مقایسه چیلر و VRF

چیلر چیست ؟

چیلر دستگاهی است که وظیفه خنک سازی آب را بر عهده دارد. چیلر پس از خنک کردن آب، آن را به درون فن کویل یا هواساز ارسال می کند. فن کویل ها دارای یک مبدل حرارتی و یک یا تعدادی پروانه هستند. پس از آن که آب وارد مبدل شد، پروانه هوا را از روی این مبدل عبور داده و هوای خنک تولید می شود.
در سیستم چیلر و فن کویل نیز، فن کویل ها می توانند از انواع مختلفی همچون یونیت های داخلی VRF انتخاب شوند. از نمونه های پرکاربرد می توان به فن کویل سقفی توکار، کاستی و کانالی نام برد.

مقایسه چیلر و VRF

تفاوت چیلر با VRF از لحاظ نوع عملکرد

در هر یک از این سیستم‌های برودتی عملیات خنک‌سازی از طریق سیکل تبرید انجام می‌شود. در چیلرها در ابتدا آب توسط چیلر خنک شده و به درون فن‌کویل یا هواساز انتقال می‌یابد و سپس عبور هوا از روی این آب خنک موجب تولید هوای خنک می‌گردد.
این در حالی است که در سیستم VRF هوا مستقیما از طریق یونیت داخلی که در واقع اواپراتور در سیکل تبرید است خنک شده و دیگر واسطه‌ای مانند آب در این میان نیست. به عبارتی می‌توان گفت که یونیت داخلی VRF با گرفتن گرمای محیط و تبخیر مبرد موجب خنک شدن محیط اطراف می‌شود.

مقایسه چیلر و VRF از نظر قیمت

برای مقایسه قیمتی بین سیستم VRF و چیلر باید به این نکته توجه داشت که این مقایسه باید در یک ظرفیت مشابه و برندهای هم رده انجام گیرد. برای مقایسه قیمت دو سیستم چیلر و VRF با یکدیگر باید مجموع چیلر و فن کویل ها یک طرف و مجموع یونیت خارجی و یونیت های داخلی در طرف دیگر قرار بگیرند. اما به طور کلی می توان گفت سیستم VRF یک سیستم گرانتر از چیلر و فن کویل است. این قیمت بالاتر لزوما قیمت اولیه خرید دستگاه نیز و شامل نصب و راه اندازی نیز می شود.

مقایسه چیلر با VRF از لحاظ مصرف انرژی

در یونیت خارجی VRF از کمپرسورهای دور متغیر استفاده می‌شود و با‌توجه‌به میزان بار برودتی مورد نیاز کمپرسور دستگاه زیر بار خواهد رفت و به این ترتیب مدیریت مصرف انرژی به خوبی صورت می‌گیرد. در واقع در مقایسه این دو دستگاه از نظر میزان مصرف انرژی باید شرایط چیلر را کامل در نظر بگیریم.
به عنوان مثال این مقایسه در چه ظرفیتی انجام می‌شود؟ چه نوع کمپرسوری در چیلر به کار رفته است؟ کمپرسور چیلر از توع معمولی است یا اینورتر؟
بررسی تمامی این موارد نشان می‌دهد که در سیستم‌های VRF مصرف انرژی بهتر کنترل می‌شود و نسبت به چیلر مصرف انرژی کمتری دارد.

مقایسه چیلر با VRF از لحاظ هزینه‌های تعمیر

سیستم‌های وی‌آراف هزینه‌های تعمیر کمتری دارند. زیرا چیلرهای تراکمی به سرویس‌های سالانه و بررسی کامل نیازمند هستند. بعضی از انواع چیلرها نیز مثل چیلر اسکرال را نمی‌توان تعمیر نمود و اگر اختلالی در آن به وجود بیاید باید حتما تعویض شود.
البته مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه تعمیرات سیستم‌های VRF به معنی پایین بودن هزینه‌های تعمیر آن‌ها نیست. به‌طوری‌که اگر خرابی در قسمتی از آن‌ها رخ دهد کاملا مختل می‌شوند و هزینه تعمیر بالایی دارند. اما چون کمتر خراب می‌شوند هزینه تعمیرات آن‌ها مقرون‌به صرفه‌تر به نظر می‌رسد.

جمع بندی : چیلر بهتر است یا VRF ؟

به طور کلی می‌توان گفت انتخاب سیستم تهویه مناسب وابستگی زیادی به شرایط محیطی و نوع پروژه دارد. در بعضی کاربری‌ها و اقلیم‌های آب و هوایی استفاده از چیلر بهتر و در بعضی دیگر استفاده از سیستم وی آر اف منطقی است. اما برای اینکه بتوان یک جمع‌بندی عنوان کرد، می توان گفت سیستم VRF برای منطقه ای همچون تهران بیشتر برای کاربری های اداری و تجاری مقرون به صرفه است. همچنین استفاده از این سیستم در محیط های با رطوبت بالا همچون شمال کشور توصیه می شود. به دلیل پیچیدگی و نگه داری مشکل تر سیستم تهویه وی آر اف یا مولتی وی استفاده از این نوع سرمایش در ساختمان‌های مسکونی خیلی توجیه ندارد و بهتر است از سیستم چیلر و فن کویل استفاده کنند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.